Psykoedukation og mentalisering

UngeLivets daglige arbejde består i at arbejde hele vejen rundt om den unge, og det er derved afgørende, at der er en parathed til at hjælpe med at få kigget på de udfordringer, der måtte stå som hindring for at kunne fastholde et arbejde og være i verden på en meningsfuld måde. UngeLivet har ansat en psykoterapeut, der arbejder med at cementere og understøtte de personlige og sociale udviklingsmål.

Hos UngeLivet arbejder vi multiteoretisk med tilgange og metoder forankret i den kognitive terapi. Vi arbejder bl.a. med afsæt i psykoedukation og mentalisering for at skabe viden om, og indsigt i, egen diagnose og symptomer samt større bevidsthed om følelser, tanker og adfærd, så der skabes der forståelse for de vanskeligheder, der kan opstå i forbindelse med diagnosen. Vi oplever ofte, at livet bliver ekstra svært uden forståelse for egne og andres følelser og handlemønstre. Med sådan en forståelse bliver det muligt at tilegne sig strategier, der kan omsættes til praksis, fx ved at strukturere dagligdagen, tilegne sig nye kommunikative værktøjer og redskaber til at kunne håndtere vrede og andre følelser (med fokus på udløsere og alternative reaktionsmønstre).

Low Arousal

Helt almindelige årsager til en problemskabende adfærd kan være, at vi, som fagpersoner, stiller for høje krav til de unges omstillingsparathed, sociale evner, kommunikative evner m.m. Når de unge har svært ved at tilpasse sig krav og forventninger i dagligdagen, skyldes det oftest ikke manglende vilje, men nedsatte forudsætninger. Vi arbejder derfor med afsæt i Low Arousal. Ud fra denne tilgang rettes blikket væk fra den problematiske adfærd, og over på en nysgerrighed på årsagen bag adfærden. Dermed skabes der mulighed for et fælles, anerkendende rum med fokus på læringsmulighederne frem for på problemerne. Det betyder desuden, at den unge altid sikres at blive mødt af en voksen, der er opmærksom på sit kropssprog og toneleje, hvilket har en reducerende effekt på konflikter og sikrer en hyggelig omgangstone i dagligdagen hos UngeLivet.

Udviklingsprofilen og KRAP

Udviklingsprofilen:
Individuelle målsætninger fastsættes og evalueres løbende gennem Udviklingsprofilen, så den unges delmål og progression bliver synlig og målbar. Dette giver større bevidsthed om fremskridt og udvikling, og hvordan de rent faktisk har formået at skabe det.

KRAP (Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Praksis): Vi anvender værktøjer fra KRAP-metoden til at skærpe fokus i forbindelse med individuelle, løsnings- og ressourcefokuserede samtaleforløb. Metoden retter et systematisk fokus på de unges ressourcer med henblik på at udvikle større personlig og social kompetence, så de bedre kan udfolde sig socialt og samfundsmæssigt og herigennem opnå en højere livskvalitet.

Like os på facebook

Kort

Kontakt oplysninger

Ekstern adresse

  • Lerhøj 18, 2880 Bagsværd
© 2024 Ungelivet.dk | CVR. 38357271 - All Rights Reserved